кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Склад кафедри

Хомич Галина Панасівна – завідуюча кафедрою
доктор технічних наук, професор.

Працює в ПУЕТ з 1989 р.

Керівник наукової школи «Розробка нових ресурсозберігаючих технологій харчових продуктів»

Наукова проблема: Використання дикорослої сировини в технології харчових продуктів

Область наукових інтересів: біохімія дикорослої плодово-ягідної сировини; використання ферментів у харчових технологіях; розробка нових і вдосконалення існуючих технологій переробки дикорослої сировини; удосконалення технології виробництва виноградного соку; технології переробки відходів харчової промисловості в якості біологічно активних добавок в харчових продуктах

кількість видань:

  • книг – 1
  • монографій - 3
  • навчальних посібників – 1
  • методичних рекомендацій – 48
  • наукових статей і тез – 172
  • публікація в міжнародних виданнях (Scopus) - 5
  • патентів – 42
  • дистанційних курсів - 3

Підготовлених кандидатів наук - 4

Тюрікова Інна Станіславівна
доктор технічних наук, доцент

Працює в ПУЕТ з 1993 р.

Керівник наукової теми кафедри: «Розроблення технологій продукції харчування підвищеної біологічної цінності»

Наукова проблема: Наукове обгрунтування і розробення  технологій напоїв резистентної дії з використанням волоського горіха

Область наукових інтересів: розроблення раціональних технологій перероблення волоського горіха;  використання дієтичних добавок із волоського горіха у технологіях харчової продукції; створення ресурсозберігаючих технологій; розроблення технологій харчової продукції та раціонів оздоровчої дії.

Кількість видань:

  • навчальних посібників - 1
  • монографій – 3
  • збірник рецептур – 1
  • методичних рекомендацій – 19
  • наукових статей і тез – 120
  • публікації у наукових міжнародних виданнях – 11
  • науково-метричні видання Scopus та Web of Science – 3
  • патентів – 20
  • дистанційних курсів – 3

Горобець Олександра Михайлівна – заступниця завідуючої кафедрою
кандидат технічних наук, доцент

Працює в ПУЕТ з 2010 р.

Наукова проблема:
Удосконалення технології виробів з дріжджового тіста з використанням хеномелесу

Кількість видань:

  • наукових статей і тез – 35
  • патентів - 12

Рогова Алла Леонідівна 
кандидат економічних наук, доцент

Працює в ПУЕТ з 1979 р. 

Наукова проблема:
Прогресивні технології виробництва кулінарної продукції

Кількість видань:

  • монографій  – 1
  • навчальних посібників – 5
  • методичних рекомендацій – 50
  • наукових статей і тез – 127
  • патент – 2

Ткач Надія Іванівна 
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з 1992 р.

Наукова проблема:
Використання дикорослої сировини для  збагачення харчових продуктів природними  біологічно активними речовинами

кількість видань:

  • монографій  – 1
  • навчальних посібників – 3
  • лабораторних практикумів – 6
  • методичних рекомендацій – 20
  • наукових статей і тез – 63
  • патентів – 5

Олійник Наталія Вікторівна 
кандидат технічних наук, доцент

Працює в ПУЕТ з 1989 р. 

Наукова проблема:
Прогресивні технології виробництва кулінарної продукції

Кількість видань:

  • навчальних посібників – 2
  • методичних рекомендацій – 20
  • наукових статей і тез – 81
  • патентів – 7

Суткович Тетяна Юліанівна
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з 1995 р. 

Наукова проблема:
Удосконалення технології продукції рослинного та тваринного походження за рахунок використання гіпобаричних умов, пульсуючого вакууму та ультразвукової обробки

Кількість видань:

  • методичних рекомендацій – 13
  • наукових статей і тез – 45
  • патентів – 4

Чоні Інна Володимирівна
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з 2003 р. 

Наукова проблема:
Технологія соусів емульсійного типу з використанням борошна вівсяної та перлової круп

Кількість видань:

  • монографія – 1
  • патентів – 11
  • навчально-методичних посібників - 5
  • наукових статей – 72
  • методичних рекомендацій – 7

Наконечна Юлія Григорівна 
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з  2007 р.

Наукова проблема:
Удосконалення технології виробництва консервів із грибів шампіньйонів

Кількість видань:

  • монографій – 1
  • наукових статей і тез – 62
  • патентів – 9
  • методичних рекомендацій - 4
  • дистанційних курсів - 3

Шелудько Вікторія Миколаївна 
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з 2008 р. 

Наукова проблема:
Розширення асортименту і підвищення харчової цінності борошняних кондитерських виробів за рахунок використання вторинної сировини

Кількість видань:

  • наукових статей і тез – 102
  • патентів – 22
  • методичних рекомендацій – 6
  • електронних посібників – 4

Положишникова Людмила Олександрівна
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з 2004 р. 

Наукова проблема:
прогресивні технології виробництва продукції харчування

Основні напрями роботи: використання фізичних методів обробки (вихрового шару феромагнітних частинок обертового електромагнітного поля) у технологіях емульсій; розробка та удосконалення технологій продукції з емульсійною структурою та мучних страв і виробів

  • Наукових статей та тез – 52
  • Методичних рекомендацій – 11
  • Патентів – 5
  • Електронних навчально-методичних посібників – 4
  • Дистанційних курсів –  7

Олійник Людмила Борисівна
кандидат технічних наук, доцент 

Працює в ПУЕТ з 1992 р.

Наукова проблема:
Розробка технології харчових пігментовмісних  добавок з рослинної сировини, їх використання  у харчовому виробництві  

кількість видань:

  • монографій - 1
  • навчальних посібників – 4
  • методичних рекомендацій – 15
  • наукових статей і тез – 42

Бородай Анжела Борисівна
кандидат ветеринарних наук, доцент

Працює в ПУЕТ з 2007 р. 

Наукова проблема:
Визначення показників якості та безпеки харчових продуктів

кількість видань:

  • наукових статей і тез – 77
  • методичних рекомендацій – 33
  • патентів – 2

Гередчук Аліна Михайлівна
кандидат технічних наук, старший викладач

Працює в ПУЕТ з 2012 р. 

Наукова проблема:
Удосконалення технології напівфабрикатів м'ясомістких кулінарних з використанням каротиновмісних збагачувачів

кількість видань:

  • наукових статей і тез – 36
  • патентів – 2

Левченко Юлія Вікторівна
кандидат технічаних наук, доцент

Працює в ПУЕТ з 2009 р. 

Наукова проблема
Розробка технологій соусів з використанням природньої рослинної сировини

кількість видань:

  • наукових статей і тез – 22
  • методичних рекомендацій - 3
  • патентів - 3

Медведь Лоліта Миколаївна
старший викладач

Працює в ПУЕТ з 1990 р. 

Наукова проблема: 
Прогресивні технології виробництва мучних кондитерських виробів

кількість видань:

  • навчальний посібник - 1
  • методичних рекомендацій – 2
  • наукових статей і тез – 13

Скобельська Наталія Володимирівна
асистент

Працює в ПУЕТ з 2007 р. 

Наукова проблема: 
Технологія соусів молочних солодких з використанням згущувачів полісахаридної природи

кількість видань:

  • наукових статей і тез – 2

Прокопенко Ірина Петрівна
завідувач лабораторіями

Працює в ПУЕТ з 1981 р. 

Наукова проблема: 
Прогресивні технології виробництва кулінарної продукції

кількість видань:

  • методичних рекомендацій – 6
  • наукових статей і тез – 4

Гончаренко Валентина Федорівна
майстер виробничого навчання
Працює в ПУЕТ з 1999 р.

Макарчук Віра Іванівна
старший лаборант
Працює в ПУЕТ з 1994 р.

Львова Світлана Вікторівна
старший лаборант
Працює в ПУЕТ з 1994 р.

Кравченко Надія Степанівна
лаборант 
Працює в ПУЕТ з 1990 р.

Медведєва Світлана Олексіївна 
лаборант 
Працює в ПУЕТ з 1993 р.