![]() |
кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства |
Студентська наукова роботаНаші магістранти в роботі! І ніякий карантин не зможе завадити досягненню їхніх цілей! Клименюк Роксолана - Розроблення технології десертів з використанням продуктів переробки рослинної сировини. #ТХВРГ #Харчові_технології #магістритехнологи #мрійпровелике #ПУЕТ 21.12.2020 року на кафедрі ТХВРГ розпочалися захисти магістерських робіт студентів освітньої програми "Технології в ресторанному господарстві". Наукові здобутки магістранти представляли висококомпетентній комісії у складі Щур Л.С. (в.о. генерального директора ДП "Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації" – голова комісії), Хомич Г. П. (завідуюча кафедрою ТХВРГ, д.т.н., професор), Ткач Н.І. (к.т.н., доцент), Наконечна Ю. Г. (к.т.н., доцент), Львової С.В. (секретар).
Комісією відмічено, що тематика представлених магістерських робіт є різноманітною і цікавою, а професійні відповіді студентів на складні питання засвідчили високий рівень підготовки науковців. Дружня атмосфера знаменувала успішний захист робіт та здобуття всіма студентами ступеня магістра.
Основне завдання магістранта - продемонструвати рівень своєї наукової кваліфікації, уміння вести науковий пошук і вирішувати конкретні завдання. А завдання, які вирішуються магістрантами освітньої програми "Технології в ресторанному господарстві", стосуються актуальних проблем харчування населення нашої країни. І саме шляхом розроблення та впровадження у виробництво продуктів підвищеної поживної цінності, ми зможемо забезпечити продовольчу безпеку та покращити здоров'я нації. Розробкою саме такого корисного десерту займалася наша магістрантка - Клименюк Роксолана. У результаті проведених досліджень було розроблено рецептури пана-коти підвищеної біологічної цінності з використанням продуктів переробки ягід смородини чорної. 15-16 квітня 2020 року в Одеській національній академії харчових технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2019/2020 навчальному році за спеціальністю «Технологія захисту навколишнього середовища». За результатами конкурсу студенти факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності «Харчові технології» Іванов Владислав Юрійович (група РТ-21) та Сокіл Андрій Андрійович (група ХТІ-31) нагороджені дипломами ІІІ ступеню за наукову роботу на тему «Розробка ресурсоощадних технологій борошняних виробів з використанням кавового шламу» (науковий керівник зав. кафедри ТХВРГ, д.т.н., професор Хомич Г.П.) Щиро вітаємо дипломантів та наукового керівника! Бажаємо натхнення та невпинного руху вперед до нових звершень і вражень! 2-3 квітня 2020 року у Національному університеті харчових технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2019/2020 навчальному році за спеціальністю «Харчові технології». За результатами конкурсу студентка факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності "Харчові технології" групи ХТІ-41 Добринь Юлія Миколаївна нагороджена дипломом ІІІ ступеня за наукову роботу: «Використання вторинної рослинної сировини в технології десертів» (науковий керівник д.т.н. професор Хомич Г.П.).
Щиро вітаємо переможицю та наукового керівника! Бажаємо подальших творчих успіхів та вагомих наукових здобутків! 20 – 21 листопада 2019 року на факультеті харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Полтавського університету економіки і торгівлі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчових виробництв, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу», присвячена 45-річчю від дня заснування факультету. У конференції взяло участь понад 110 учасників, у тому числі науковці з Вищої Школи Готелярства та Гастрономії в Познані (Польща), Донецького національного університету економіки і торгівлі імені М. Туган-Барановського, Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, Харківського державного університету харчування і торгівлі, Одеської національної академії харчових технологій, Дніпровського національного університету імені О. Гончара, Київського національного торговельно-економічного університету, Університету імені Альфреда Нобеля, Української медичної стоматологічної академії, Полтавської державної аграрної академії, Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та Полтавського університету економіки і торгівлі.
У рамках конференції кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного господарства проведено засідання секції «Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчових технологій і ресторанного господарства». З вітальним словом до учасників конференції звернулася завідувачка кафедри, д. т. н, професор Галина Панасівна Хомич, яка звернула увагу на перспективи наукових розробок викладачів та студентів кафедри, першочергові завдання та проблеми, що виникають у ході проведення досліджень, наголосила на тісному зв’язку науки з виробництвом.
На даній секції було представлено 26 доповідей учасників, які мали проблемний, дослідницький характер, наукове та практичне значення. Більшість доповідей викликали активну дискусію. Особливо активними на секційних засіданнях були студенти-магістри, які представили результати своїх досліджень, обґрунтували актуальність напрямків роботи та перспективи їх впровадження у закладах ресторанного господарства та підприємствах харчової промисловості.
Студенти спеціальності Харчові технології неймовірно талановиті, активні та розумні! Підтвердженням цього є постійна участь наших студентів у наукових конференціях. Зокрема, 3-5 жовтня 2019 року студенти Нужна Ірина, Педченко Максим, Добринь Юлія взяли участь у XII Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих учених і студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у молоді», яка проходила в Одеській національній академії харчових технологій. Наші студенти гідно презентували результати своїх наукових досліджень, отримали схвальні відгуки та конструктивні рекомендації. А головне, неймовірно весело та цікаво провели час з новими друзями під час екскурсій та прогулянок чарівним містом Одеса! 21 травня 2019 року Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» гостинно приймав талановиту молодь закладів вищої освіти споживчої кооперації України на Шістнадцятій науково-практичній конференції «Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства».
Конференція вкотре засвідчила високий рівень студентських досліджень, присвячених проблемам та перспективам інноваційних процесів в економічній, технологічній, товарознавчій, торговельній, кулінарній, ресторанній, екологічній, юридичній та інших галузях у контексті сучасних наукових парадигм.
З доповіддю на тему «Використання нетрадиційної сировини в технології кондитерських виробів» виступила студентка ТРГ-51м Ганна Беркита. Учасники конференції відзначили актуальність та практичну значимість наукової роботи, а Ганна відзначена дипломом споживчої кооперації України та сертифікатом Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».
Пишаємося успіхами наших студентів!!!12 квітня 2019 року студентка групи ТРГ-51м Нужна Iрина Юрiївна отримала диплом II ступеня Хомич Галинi Панасiвнi!
26-27 березня 2019 року У Вищому навчальному закладі Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» відбулася XLII Міжнародна наукова студентська конференція за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2018 рік «Актуальні питання розвитку економіки, харчових технологій та товарознавства». Студенти-магістранти спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» взяли участь в секції № 20 «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчових технологій і ресторанного господарства».
На конференції були розглянуті пріорітетні питання сучасного розвитку харчових технологій. Студенти продемонструвати результати та здійснити апробацію своїх наукових досліджень. Усі доповіді були змістовні, цікаві, з глибоким обґрунтуванням актуальності розробок та перспектив їх впровадження у виробництво і заклади ресторанного господарства.
Присутні студенти 2-4 курсів та викладачі кафедри активно брали участь в обговоренні доповідей, у результаті чого було визначено найкращі роботи: Диплом І ступеня отримала студентка групи ТРГм ПВ-51 Беркита Ганна Андріївна, науковий керівник к.т.н., доц. Суткович Т.Ю. Диплом ІІ ступеня - студентка групи ТРГм -51 Микитенко Маргарита Петрівна, науковий керівник д.т.н., проф. Хомич Г.П. Диплом ІІІ ступеня - студентка групи ТРГм -51 Нужна Ірина Юріївна, науковий керівник д.т.н., проф. Хомич Г.П.
Подяки за участь отримали студенти Янчук А.Д. та Черненко Ю.С. У рамках щорічного обласного молодіжного проекту «Наша єдина студентська родина», приуроченого до Міжнародного дня студента, студентка групи ТРГ-51м Микитенко Маргарита Петрівна отримала диплом в номінації «Кращий студент Полтавщини – науковець» Щиро вітаємо з перемогою та бажаємо успіхів у навчанні, нових наукових звершень і досягнення поставлених цілей! Вітаємо з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт Микитенко Маргариту Петрівну та наукового керівника Хомич Галину Панасівну!
Бажаємо подальших творчих успіхів та вагомих наукових здобутків! 17–18 квітня 2018 року у ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» відбулася ХLІ Міжнародна наукова студентська конференція за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2017 рік «Актуальні питання розвитку економіки, харчових технологій та товарознавства». Метою проведення конференції було дати можливість студентам продемонструвати результати своїх наукових здобутків та здійснити апробацію досліджень. Наукові роботи з напряму «Харчові технології та інженерія» та «Технології в ресторанному господарстві» були заслухані на секції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчових технологій і ресторанного господарства». Всього було заявлено та заслухано 15 доповідей. В обговоренні наукових робіт разом із викладачами взяли участь студенти 4 та 5 курсів. Усі доповіді характеризувались актуальністю, практичною значущістю та високим науковим рівнем, чим викликали велику зацікавленість аудиторії. За результатами конференції було визначено кращі роботи та нагороджено студентів:
Бажаємо студентам та викладачам подальших творчих успіхів і наукових здобутків!
Вимоги, які висуває науково-технічний прогрес до розвитку сучасного виробництва, полягають у забезпеченні його кваліфікованими кадрами, які були б мобільними, знаючими, ініціативними, творчими. Тому фахова підготовка студентської молоді повинна відбуватися з урахуванням досягнень й перспектив розвитку техніки і технології. Правильне поєднання навчальної і науково-дослідної роботи студентів – одна з головних умов підвищення якості підготовки фахівців.
Для розвитку студентської науково-дослідної роботи на кафедрі пропагують:
Діяльність наукових гуртків тісно пов’язана з науковою діяльністю кафедри. У ній задіяні всі викладачі кафедри та студенти 3-5 курсів. У гуртку «Технологічне бюро» працює 15 осіб, у гуртку «Дослідник» - 24 особи, у гуртку «Професіонал» - 8 осіб, у гуртку «Проблеми харчових технологій» – 8 осіб. Основні напрями тематики наукового гуртка «Технологічне бюро» :
Основні напрями тематики наукового гуртка «Проблеми харчових технологій»:
Основні напрями тематики наукового гуртка «Дослідник»:
Основні напрями тематики наукового гуртка «Професіонал»:
В університеті триває робота із залучення студентів, аспірантів і молодих учених до винахідницької творчості. Значна частина поданих заявок на видачу патенту і отриманих патентів створена за їх участю. 15 листопада 2015 р. відбувся виступ магістра групи ТРГм-51 Приходько Валерія і майстра виробничого навчання Гончаренко Валентини на міському телебаченні – телерадіокомпанії «Лтава» у телепередачі «Ранок на Лтаві», де вирізали й демонстрували прикраси із карвінгу та розповідали про це оригінальне мистецтво. 4-6 листопада 2015 р. відбувся І Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST-2015», де студенти Углікова Тетяна, Кияненко Олександр та Остряніна Наталія завоювали Гран-прі й отримали золоту медаль на КиївЕкспоПлаза за композицію із пряникового тіста. ХХХVIII наукова студентська конференція
|
![]() |