кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Гурток Дослідник

          

Концепція  наукового студентського гуртка «Дослідник»

Метою науково-дослідної роботи студентів є формування світогляду, сприяння особистісному професійному становленню, розвиток творчого мислення та індивідуальних задатків, вдосконалення навичок самостійної роботи.

Основними завданнями роботи гуртка є: формування творчого професійного мислення студентів; забезпечення єдності навчального й виховного, наукового і практичного процесів; створення умов, що нададуть можливість для кожного студента реалізувати свій науковий потенціал.

Наукова спрямованість гуртка полягає у вивченні актуальних питань мікробіології харчових виробництв, визначенні показників якості та безпеки харчових продуктів, впливу мікроорганізмів на життя і діяльність людини, дослідженні біографії вчених-мікробіологів як науковців і звичайних людей.

Вже кілька років поспіль сфера пошукової роботи студентів розширилась і вийшла за межі мікробіологічних досліджень харчових продуктів, девайсів і т.п. Зараз ми досліджуємо не тільки показники безпеки харчових продуктів, а й взаємозв’язок між кишковою мікробіотою та змінами настрою; займаємося вивченням значення пребіотиків і пробіотиків, користі і шкоди генетично модифікованих мікроорганізмів, рекламуємо українські суперфуди, досліджуємо гастрономічні вподобання українців, гастрокодування нашої мови і жартів, вплив культури  харчування в сім'ї на формування здорового способу життя дітей і багато іншого та цікавого.

Результати досліджень студенти доповідають на наукових студентських конференціях, опубліковують тези доповідей.

Працюємо над тим, щоб навчатися було цікаво!

Керівник - Бородай А.Б.

План роботи наукового гуртка на 2023-24.нр. 

Звіт про роботу гуртка за 2022-23 нр. 

План роботи наукового гуртка на 2022-23.нр. 

Тематика наукових досліджень членів гуртка «Дослідник»
на 2023 -2024 р.

№ з/п

Прізвище студента

Група

Тематика наукової роботи

  1.  

Арефєв Віталій

ХТІ б – 11

Генетично модифіковані мікроорганізми – перспективне наукове досягнення чи потенційна небезпека?

  1.  

Барта Діана

ХТІ б – 11

Українські суперфуди – реалії сьогодення та чому вони програють іноземній продукції

  1.  

Кольцова Вероніка

ХТІ б – 11

Визначення мікробіологічних показників десерту з пюре смородини

  1.  

Нікулін Вадим

ХТІ б – 11

Вплив бактеріїй на зміни настрою – міф чи реальність.

  1.  

Остапенко Ліна

ХТІ б – 11

Вплив культури харчування в сімї на формування здорового способу життя дітей

  1.  

Петраченко Яна

ХТІ б – 11

Харчування як основна складова системи оздоровлення

  1.  

Смаровоз Юлія

ХТІ б – 11

Значення пребіотиків і пробіотиків для здоров’я людини

  1.  

Тягній Анна

ХТІ б – 11

Харчування як засіб протидії несприятливим умовам життя людини

  1.  

Яковлєва Вікторія

ХТІ б – 11

Взаємозвязок між кишковою мікробіотою та нервово-психічними розладами: спів- падіння? …

  1.  

Косарєва Лілія

ХТІ мб – 11

Нутриціологічні аспекти відновлення організму в складних життєвих умовах

  1.  

Талалаєва Ангеліна

ХТІ мб – 11

Визначення мікробіологічних показників снеків із функціональними власти-востями за рахунок використанням вторинної сировини олійного виробництва

  1.  

Баранець Анна

учениця  9 класу ПГ № 33

Визначення мікробіологічних показників якості плавлених сирів різних товаровиробників

  1.  

Пушко Аліса

учениця 10 класу ПГ № 33

Визначення мікробіологічних показників якості твердого сиру різних товаровиробників

  1.  

Багаєв Євгеній

РТ б – 11

Тенденції та напрямки розвитку стріт-фуду в Україні

  1.  

Наконечний Костянтин

РТ б – 11

Популярні маркетингові інструменти просування у ресторанному бізнесі

  1.  

Рева Юлія

РТ б – 11

Мікроби навколо нас. Боятися чи товаришувати?

  1.  

Совєтова Катерина

РТ б – 11

Вплив емоційного стану на харчові звички студентів

  1.  

Цуранова Стефанія

РТ б – 11

Мікробіологічні дослідження соусів з використанням нетрадиційної сировини – амарантового борошна та пюре жимолості

  1.  

Шевченко Діана

РТ б – 11

Визначення мікробіологічних показників хлібобулочних виробів із заданими властивостями за рахунок  використання відходів харчової промисловості

  1.  

Діденко Анастасія

ХТІ б – 21

Дослідження впливу органічних кислот рослинної сировини 
на збудників хвороб  хліба

  1.  

Жванко Катерина

ХТІ б – 21

Раціональний підхід до сучасного харчування

  1.  

Подойнік Юлія

ХТІ б - 41

Вплив органічних кислот фруктової  сировини  на показники зберігання кондитерських виробів

Тематика наукових досліджень членів гуртка «Дослідник»
на 2022 -2023 р.

№ з/п

Прізвище студента

Група

Тематика наукової роботи

  1.  

Кабушка Аліна

РТ б – 11

Визначення мікробіологічних показників якості апельсинового соку

  1.  

Каменчук Андрій

РТ б – 11

Визначення мікробіологічних показників маринадів із фруктової сировини

  1.  

Пугач Кирило

РТ б – 11

Визначення мікробіологічних показників якості твердого сиру різних товаровиробників

  1.  

Цуревський Владислав

РТ б – 11

Дослідження мікробіологічних показників бринзи, виготовленої з молока різних видів тварин

  1.  

Бутко Ростислав

ХТІ б – 11

Визначення мікробіологічних показників розчинної кави різних торгівельних марок

  1.  

Дмитренко Вікторія

учениця 11 класу ПГ № 33

Мікробіологічна небезпека під час використання декоративної та доглядової косметики

  1.  

Тесленко Єлизавета

ХТІ б – 11

  1.  

Юрко Яна

ХТІ б – 11

Визначення мікробіологічних показників шоколадних цукерок

  1.  

В’язовська Неждана

ХТІ  РТ – 21

Визначення мікробіологічних показників якості низькокалорійних соусів

  1.  

Енес Каріна

ХТІ  РТ – 21

Дослідження якості та безпечності коріандрової ефірної олії

  1.  

Лукіян Ростислав

ХТІ мб – 21

Визначення мікробіологічних показників морозива на основі натуральних стабілізаторів

  1.  

Руденко Катерина

ХТІ  РТ – 21

Визначення мікробіологічних показників харчових продуктів  з інуліном цикорію в якості натурального загущувача

  1.  

Литвин Марія

ХТІ  РТ – 31

Визначення мікробіологічних показників напоїв на основі кави та нетрадиційної рослинної сировини

  1.  

Подойнік Юлія

ХТІ  РТ – 31

Визначення мікробіологічних показників якості зефірів із нетрадиційною фруктовою сировиною

  1.  

Борщ Роман

ХТІ  РТ – 41

Визначення мікробіологічних показників м’ясних напівфабрикатів із використанням вторинної
сировини

  1.  

Бублик Ірина

ТРГ м - 11

Визначення мікробіологічних показників фруктово-ягідного мармеладу підвищеної харчової цінності

  1.  

Бугрик Анастасія

ТРГ м - 11

Дослідження показників безпеки самбуків на основі нетрадиційної фруктової  сировини

  1.  

Деменніков Владислав

ТРГ м - 11

Мікробіологічні дослідження масла вершкового

  1.  

Дяденко Вадим

ТРГ м - 11

Дослідження показників безпеки смузі  на основі нетрадиційної рослинної  сировини

  1.  

Головня Іван

ТРГ м - 21

Визначення мікробіологічних показників  хлібобулочних виробів із використанням нетрадиційної рослинної сировини

  1.  

Литвиненко В’ячеслав

ТРГм - 11

Визначення мікробіологічних показників м’ясних січених напівфабрикатів із використанням борошна сочевиці

  1.  

Рубель Валентин

ТРГм - 11

Визначення мікробіологічних показників м’ясних січених напівфабрикатів із використанням продуктів переробки зерна амаранту

  1.  

Діденко Анастасія

ХТІ б – 11

Соціальні функції їжі під час війни

  1.  

Куштим Cофія

ХТІ б – 11

Формування культури харчування студентів

  1.  

Малтабар Марія

РТ б – 11

Гастрономічний фольклор як ознака стійкості нації 

 

Сертифікат

Сертифікат

Сертифікат

Сертифікат