кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства |
Гурток ДослідникКонцепція наукового студентського гуртка «Дослідник»Метою науково-дослідної роботи студентів є формування світогляду, сприяння особистісному професійному становленню, розвиток творчого мислення та індивідуальних задатків, вдосконалення навичок самостійної роботи. Основними завданнями роботи гуртка є: формування творчого професійного мислення студентів; забезпечення єдності навчального й виховного, наукового і практичного процесів; створення умов, що нададуть можливість для кожного студента реалізувати свій науковий потенціал. Наукова спрямованість гуртка полягає у вивченні актуальних питань мікробіології харчових виробництв, визначенні показників якості та безпеки харчових продуктів, впливу мікроорганізмів на життя і діяльність людини, дослідженні біографії вчених-мікробіологів як науковців і звичайних людей. Вже кілька років поспіль сфера пошукової роботи студентів розширилась і вийшла за межі мікробіологічних досліджень харчових продуктів, девайсів і т.п. Зараз ми досліджуємо не тільки показники безпеки харчових продуктів, а й взаємозв’язок між кишковою мікробіотою та змінами настрою; займаємося вивченням значення пребіотиків і пробіотиків, користі і шкоди генетично модифікованих мікроорганізмів, рекламуємо українські суперфуди, досліджуємо гастрономічні вподобання українців, гастрокодування нашої мови і жартів, вплив культури харчування в сім'ї на формування здорового способу життя дітей і багато іншого та цікавого. Результати досліджень студенти доповідають на наукових студентських конференціях, опубліковують тези доповідей. Працюємо над тим, щоб навчатися було цікаво! Керівник - Бородай А.Б. План роботи наукового гуртка на 2024-25.нр. Звіт про роботу гуртка за 2023-24 нр. План роботи наукового гуртка на 2023-24.нр. Звіт про роботу гуртка за 2022-23 нр. План роботи наукового гуртка на 2022-23.нр. Тематика наукових досліджень членів гуртка «Дослідник»
|
№ з/п |
Прізвище студента |
Група |
Тематика наукової роботи |
Арефєв Віталій |
ХТІ б – 11 |
Генетично модифіковані мікроорганізми – перспективне наукове досягнення чи потенційна небезпека? |
|
Барта Діана |
ХТІ б – 11 |
Українські суперфуди – реалії сьогодення та чому вони програють іноземній продукції |
|
Кольцова Вероніка |
ХТІ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників десерту з пюре смородини |
|
Нікулін Вадим |
ХТІ б – 11 |
Вплив бактеріїй на зміни настрою – міф чи реальність. |
|
Остапенко Ліна |
ХТІ б – 11 |
Вплив культури харчування в сімї на формування здорового способу життя дітей |
|
Петраченко Яна |
ХТІ б – 11 |
Харчування як основна складова системи оздоровлення |
|
Смаровоз Юлія |
ХТІ б – 11 |
Значення пребіотиків і пробіотиків для здоров’я людини |
|
Тягній Анна |
ХТІ б – 11 |
Харчування як засіб протидії несприятливим умовам життя людини |
|
Яковлєва Вікторія |
ХТІ б – 11 |
Взаємозвязок між кишковою мікробіотою та нервово-психічними розладами: спів- падіння? … |
|
Косарєва Лілія |
ХТІ мб – 11 |
Нутриціологічні аспекти відновлення організму в складних життєвих умовах |
|
Талалаєва Ангеліна |
ХТІ мб – 11 |
Визначення мікробіологічних показників снеків із функціональними власти-востями за рахунок використанням вторинної сировини олійного виробництва |
|
Баранець Анна |
учениця 9 класу ПГ № 33 |
Визначення мікробіологічних показників якості плавлених сирів різних товаровиробників |
|
Пушко Аліса |
учениця 10 класу ПГ № 33 |
Визначення мікробіологічних показників якості твердого сиру різних товаровиробників |
|
Багаєв Євгеній |
РТ б – 11 |
Тенденції та напрямки розвитку стріт-фуду в Україні |
|
Наконечний Костянтин |
РТ б – 11 |
Популярні маркетингові інструменти просування у ресторанному бізнесі |
|
Рева Юлія |
РТ б – 11 |
Мікроби навколо нас. Боятися чи товаришувати? |
|
Совєтова Катерина |
РТ б – 11 |
Вплив емоційного стану на харчові звички студентів |
|
Цуранова Стефанія |
РТ б – 11 |
Мікробіологічні дослідження соусів з використанням нетрадиційної сировини – амарантового борошна та пюре жимолості |
|
Шевченко Діана |
РТ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників хлібобулочних виробів із заданими властивостями за рахунок використання відходів харчової промисловості |
|
Діденко Анастасія |
ХТІ б – 21 |
Дослідження впливу органічних кислот рослинної сировини |
|
Жванко Катерина |
ХТІ б – 21 |
Раціональний підхід до сучасного харчування |
|
Подойнік Юлія |
ХТІ б - 41 |
Вплив органічних кислот фруктової сировини на показники зберігання кондитерських виробів |
№ з/п |
Прізвище студента |
Група |
Тематика наукової роботи |
Кабушка Аліна |
РТ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників якості апельсинового соку |
|
Каменчук Андрій |
РТ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників маринадів із фруктової сировини |
|
Пугач Кирило |
РТ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників якості твердого сиру різних товаровиробників |
|
Цуревський Владислав |
РТ б – 11 |
Дослідження мікробіологічних показників бринзи, виготовленої з молока різних видів тварин |
|
Бутко Ростислав |
ХТІ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників розчинної кави різних торгівельних марок |
|
Дмитренко Вікторія |
учениця 11 класу ПГ № 33 |
Мікробіологічна небезпека під час використання декоративної та доглядової косметики |
|
Тесленко Єлизавета |
ХТІ б – 11 |
||
Юрко Яна |
ХТІ б – 11 |
Визначення мікробіологічних показників шоколадних цукерок |
|
В’язовська Неждана |
ХТІ РТ – 21 |
Визначення мікробіологічних показників якості низькокалорійних соусів |
|
Енес Каріна |
ХТІ РТ – 21 |
Дослідження якості та безпечності коріандрової ефірної олії |
|
Лукіян Ростислав |
ХТІ мб – 21 |
Визначення мікробіологічних показників морозива на основі натуральних стабілізаторів |
|
Руденко Катерина |
ХТІ РТ – 21 |
Визначення мікробіологічних показників харчових продуктів з інуліном цикорію в якості натурального загущувача |
|
Литвин Марія |
ХТІ РТ – 31 |
Визначення мікробіологічних показників напоїв на основі кави та нетрадиційної рослинної сировини |
|
Подойнік Юлія |
ХТІ РТ – 31 |
Визначення мікробіологічних показників якості зефірів із нетрадиційною фруктовою сировиною |
|
Борщ Роман |
ХТІ РТ – 41 |
Визначення мікробіологічних показників м’ясних напівфабрикатів із використанням вторинної |
|
Бублик Ірина |
ТРГ м - 11 |
Визначення мікробіологічних показників фруктово-ягідного мармеладу підвищеної харчової цінності |
|
Бугрик Анастасія |
ТРГ м - 11 |
Дослідження показників безпеки самбуків на основі нетрадиційної фруктової сировини |
|
Деменніков Владислав |
ТРГ м - 11 |
Мікробіологічні дослідження масла вершкового |
|
Дяденко Вадим |
ТРГ м - 11 |
Дослідження показників безпеки смузі на основі нетрадиційної рослинної сировини |
|
Головня Іван |
ТРГ м - 21 |
Визначення мікробіологічних показників хлібобулочних виробів із використанням нетрадиційної рослинної сировини |
|
Литвиненко В’ячеслав |
ТРГм - 11 |
Визначення мікробіологічних показників м’ясних січених напівфабрикатів із використанням борошна сочевиці |
|
Рубель Валентин |
ТРГм - 11 |
Визначення мікробіологічних показників м’ясних січених напівфабрикатів із використанням продуктів переробки зерна амаранту |
|
Діденко Анастасія |
ХТІ б – 11 |
Соціальні функції їжі під час війни |
|
Куштим Cофія |
ХТІ б – 11 |
Формування культури харчування студентів |
|
Малтабар Марія |
РТ б – 11 |
Гастрономічний фольклор як ознака стійкості нації |