кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Гурток професійної майстерності "Професіонал"

          

Керівники гуртка: майстер виробничого навчання Гончаренко В.Ф.,
доц., к.т.н. Горобець О.М.

Члени гуртка: студенти ПУЕТ.

План роботи наукового гуртка на 2023-24.нр. 

Звіт про роботу гуртка за 2022-23 нр. 

План роботи наукового гуртка на 2022-23.нр. 

Діяльність гуртка у 2022-2023 навчальному році

Протягом 2022-2023 навчального року у гуртку професійної майстерності займалися студенти 1-4 курсів спеціальності 181 Харчові технології. Під керівництвом майстра виробничого навчання здобувачі навчалися виготовляти як кулінарну, так і кондитерську продукцію. Зокрема студентів було ознайомлено з основними видами мастики (молочна, цукрова, желейна, шоколадна), виготовленно тематичні фігурки з молочної та шоколадної мастики. Особливо подобалися молоді заняття з карвінгу, виготовлення цукрової флористики та виробів із карамельної маси.  Також проведено відпрацювання методик з приготування пряникового тіста та виготовлення  прикрас з мастики, айсингу з використанням молдів та плунжерів.

Крім того, учасники гуртка неодноразово виготовляли  продукцію для благодійного студентського ярмарку та для ЗСУ, займалися волонтерською роботою (приготування обідів для ВПО,  фасування гуманітарних наборів для ВПО, тощо).

Історія діяльності гуртка

Понад 15 років на базі кафедри ТХВРГ працює студентський гурток мистецтва художнього вирізання по овочам та фруктам, та гурток естетичного оформлення кондитерських виробів під загальною назвою "Професіонал".

Жовтень 2015 р. підготування групи студентів для участі в номінації  Краща кулінарна школа -2015 у І Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCookFEST-2015» КиївЕкспоПлаза. За композицію із пряникового тіста  отримали почесне перше місце та золоту медаль.

Вересень та грудень 2015 р. Активно брали участь у міському фестивалі вуличної їжі ТРЦ "Київ", де демонстрували композиції з карвінгу,  виробів із пряникового тіста та кольорової карамелі.

Листопад 2016 р. підготування групи студентів для участі в  Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCookFEST-2016» КиївЕкспоПлаза. За композицію із пряникового тіста  та виробів із шоколаду отримали почесне перше місце та золоту медаль.

Листопад-грудень підготування  студентів до Дня професійної майстерності (тема свята «Спалах різдвяних зірок») 04.12.2016 р.

Вибрали та виготовили композиції з молочної та шоколадної мастики, карвінгу, імбирно-медових пряників для проведення виставки.

Неодноразово були запрошені на міське телебачення телерадіокомпанією "Лтава" для участі у телепередачі "Ранок на Лтаві", де вирізали та демонстрували прикраси із карвінгу і розповідали про це оригінальне мистецтво.

Листопад 2019 р. участь в  Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCookFEST-2019» м Чернівці. За композицію із пряникового тіста  «Україна вишивана» - почесне перше місце та золота медаль.

Постійно готуємо експозиції та майстер-класи в школах та ліцеях міста, беремо участь у міськіих заходах, міжнародних Фестивалях, готуємося до дня відкритих дверей ПУЕТ, ярмарки вакансій та заходів університету.

Вибираємо та виготовляємо композиції з карамелі, цукрової мастики, імбирно-медових пряників, виробів із айсинга, шоколаду.